Ilonan emäntä - Riitta Pesonen


Pienoistavaratalo Ilonan yrittäjänä toimii Riitta Pesonen, paljasjalkainen pelkosenniemeläinen.
Riitta Pesonen on toiminut kauppiaana vuodesta 1995 lähtien vanhempiensa Sirkka ja Aarne Pesosen perustamassa liikkeessä, Asuste-Kenkä Pesosella. Työn ohessa hän on kouluttautunut alalle suorittaen mm. Keskon kenkäkauppiasvalmennuksen, TE-keskuksen HAKA-kurssin ja yrittäjien erikoisammattitutkinnon. Par’aikaa hän on opiskelemassa tuotekehittäjän erikoisammattitutkintoa.


Nuoruudessaan peruskoulun jälkeen Riitta kävi 15-vuoden reissun ’maailmalla’ opiskelemassa Kemijärven lukiossa ja Oulun Yliopistossa. Hän valmistui rakentamistekniikan osastolta diplomi-insinööriksi suoraan 90-luvun laman alkuun. Tämä jälkeen, opiskeltuaan Oulun kesäyliopistossa kasvatustieteitä, Raahessa tietotekniikkaa ja oltuaan jonkin aikaa työttömänä, hän palasi kotiseudulleen vanhempiensa liikkeeseen töihin. Siellä oli työpaikka avoinna. Keväällä 2012 hänen pitkäaikainen haaveensa toteutui, kun Ilona-liike avasi ovensa Pyhätunturin matkailukeskukseen

Vapaa-aikaansa, sen joka perheen ja työn jälkeen jää, Riitta Pesonen viettää mielellään talvella hiihdellen ja lasketellen, kesällä ulkoillen. Hän on aktiivisesti mukana Pelkosenniemen SPR:n ja Yrittäjien toiminnassa sekä rivijäsenenä Itä-Lapin Yrittäjänaisissa ja Pyhän Palomimmeissä.